De Molkerei tapasspecialiteiten
9076 PD Sint Annaparochie, Nederland
De Molkerei tapasspecialiteiten Company Information
Algemene informatie
Els heeft een kaasmakerij vlak bij de Waddenzee. Ze begon met één geit, maar van die melk kon ze maar weinig kaas maken.
Na haar eerste geit had Els de smaak te pakken en groeide haar geitenstapel uit tot 50.
Omdat ze met die melk wel iets wilde doen, is ze zich gaan richten op kaas maken. Dat ging zo goed, dat haar eigen geiten de vraag niet meer aan konden.
Inmiddels haalt ze de melk voor haar kaas bij een geitenfokkerij- en melkerij in Deinum, vlak bij De Molkerei. Leuk, want daar kwam haar allereerste geitenlammetje vandaan.
In de kaasmakerij wordt de rauwe melk opgeslagen in de koeltank, waarna het meteen verwerkt wordt. Na pasteurisatie wordt er stremsel toegevoegd. De vaste bestanddelen (wrongel) wordt met de hand in een kaasvorm geschept. Die vorm wordt minimaal twee keer gekeerd, ook weer met de hand. Hierdoor ontstaat de bijzondere structuur, heel anders dan geperste kaas.
De geitenkaas krijgt bij ons drie dagen de tijd om te rijpen en op smaak te komen. Daarna worden de diverse kruidenmélanges toegevoegd met een laagje zonnebloemolie er overheen, een mooie verpakking en that's it!
de Draai 2 Sint Annaparochie
- Openingstijden
- Parkeren
- Het bedrijf heeft een parkeerplaats.
- Telefoonnummer
- +31518421306
- Linki
- Sociale accounts
- Trefwoorden
- provençaals restaurant, tapas restaurant, restaurant
De Molkerei tapasspecialiteiten Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.